اجرای برنامه آموزشی و نظارت بهداشتی بر کارگاههای فراوری و ضبط پسته
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی از اجرای برنامه های آموزشی از جمله ارائه توصیه های بهداشتی در جلسات بخشداران، دهداران و مسئولان شهرستان و متصدیان ترمینال های ضبط پسته، برگزاری کارگاههای آموزشی برای کارشناسان بهداشت محیط و بهورزان، چاپ و تکثیر بروشور آموزشی جهت ارتقاء سلامت و بهداشت پسته در شهرستان […]
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی از اجرای برنامه های آموزشی از جمله ارائه توصیه های بهداشتی در جلسات بخشداران، دهداران و مسئولان شهرستان و متصدیان ترمینال های ضبط پسته، برگزاری کارگاههای آموزشی برای کارشناسان بهداشت محیط و بهورزان، چاپ و تکثیر بروشور آموزشی جهت ارتقاء سلامت و بهداشت پسته در شهرستان خبر داد.
دکتر موقری گفت در بین محصولات غذایی محصول پسته یکی از اقلام مهم صادراتی است که سهم عمده ای در افزایش ارزاوری، ایجاد اشتغال و تحکیم اقتصاد ملی بر عهده دارد. اما در مقابل صادرات پسته موانع متعددی وجود دارد، که می توان از استانداردهای تولیدی پسته نام برد. یکی از معیارها و استانداردهای مهم در تشخیص سلامت پسته، وجود افلاتوکسین در آن می باشد که اتحادیه اروپا و سازمان جهانی بهداشت ( WHO) برای اطمینان از سلامت این محصول حدمجاز افلاتوکسین را تا ۴ واحد در میلیارد (ppb) اعلام کرده اند. لذا با توجه به محدودیت ها و سختگیری های موجود، رعایت ضوابط و استانداردهای بهداشتی در جهت افزایش کیفیت و انطباق با استانداردهای جهانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
دکتر موقری در تشریح جزییات بهداشتی در کارگاه ها و ترمینال های ضبط پسته گفت: زمان چیدن و انتقال میوه به ترمینال فرآوری به حداقل کاهش داده شود و طوری برنامه ریزی گردد که پسته ها بلافاصله پوست گیری، شستشو و خشک گردند. کارگران بهداشت فردی را رعایت نمایند و ضمن تهیه کارت معاینه پزشکی، لباس کار، کلاه، کفش مناسب و پیش بند بپوشند. همچنین رعایت بهداشت محیط از جمله استفاده از آب سالم در فرآوری پسته، دفع بهداشتی فاضلاب، دفع بهداشتی نخاله های پسته و رعایت نکات فنی بهداشتی ضروری است. وی تاکید کرد: محوطه کارگاه ها نیز باید بهسازی شود و کف آن سالم و بدون ترک خوردگی باشد، دیوار اطراف محوطه کارگاه نیز کاشی و سرامیک باشد و محل عبور کارگران مشخص باشد. وی تاکید کرد، انبار نگهداری پسته نیز باید دارای شرایط ویژه ای از جمله نور، دما و رطوبت مناسب باشد زیرا در غیر این صورت شرایط برای رشد قارچ اسپرژیلوس و تولید مایکوتوکسین ها از جمله آفلاتوکسین فراهم می شود.
ایشان افزودند در ایام فراوری و ضبط پسته کارشناسان بهداشت محیط و بهورزان بر بهداشت کارگاههای ضبط پسته نظارت دارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید