آخرین اخبار

برگزاری جلسه آموزشی و توجیهی جهت ارتقاء وضعیت بهداشتی استخرهای شنا برای مدیران استخرهای شنای شهرستان

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان از برگزاری جلسه آموزشی و توجیهی جهت ارتقاء وضعیت بهداشتی استخرهای شنا برای مدیران استخرهای شنای شهرستان خبر داد
اشتراک گذاری
۲۹ خرداد ۱۴۰۲
146 بازدید
کد مطلب : 563

دکتر محمد موقری پور در این باره گفت: تامین و حفظ کیفیت آب استخرهای شنا از نظر سلامت عمومی بسیار اهمیت داشته و از انتقال بیماری‌های عفونی، خطرات بالقوه ناشی از محصولات جانبی گندزدایی و حتی خطرات آسیب دیدگی پیشگیری می‌کند. لذا باید مدیران استخر در جهت کنترل و اجرای دقیق مقررات بهداشتی و ایمنی، نهایت کوشش و مراقبت را به عمل آورند.
در همین راستا علیرضا مریدی مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای گفتند، آب استخرهای شنا توسط شناگران از طریق چربی و مواد دفعی بدن مانند ترشحات بینی، بزاق دهان، عرق بدن، کرم‌ها، لوسیون‌های مختلف بدن و … آلوده می‌شود. لذا سیستم تصفیه مناسب استخر، کلرزنی مستمر آب و رعایت بهداشت فردی توسط شناگران تنها راهکارهای تامین بهداشت آب و پیشگیری از بیماری های واگیردار می باشد.
وی اظهار داشت: برای حفظ سلامت افراد و جلوگیری از آلودگی آب استخر، رعایت موارد ذیل توسط شناگران ضروری است:
– در صورت ابتلا به بیماری گوارشی مانند اسهال و یا بیماری پوستی مانند قارچ به استخر عمومی وارد نشوند.
– از وسایل شخصی مانند مایو، کلاه، حوله و … استفاده شود.
– قبل از ورود به استخر و بعد از استفاده از استخر به طور کامل دوش گرفته شود.
– به کودکان آموزش دهید که داخل استخرآب دهان و بینی و … نریزند و قبل از استخر از توالت استفاده کنند.
– قبل از ورود به استخر و بعد از استفاده از توالت حتما از حوضچه کلر عبور نمایند.
– در صورت مشاهده هر گونه نشانه آلودگی آب، کدورت بالای آب، استشمام گاز کلر شدید، عدم رعایت نظافت در بخش‌های مختلف استخر و پذیرش افراد بیش از ظرفیت استخر مراتب به مدیر استخر و مسئولین بهداشت گزارش شود.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشتی جهت حفظ سلامت شناگران رعایت موارد ذیل توسط متصدیان استخر در جلسه مصوب گردید
– تمام بخش‌های استخر به صورت مستمر نظافت و گندزدایی شود.
– کیفیت آب استخر از نظر کدورت، کلر آزاد باقیمانده، pH در هر سانس کنترل و ثبت شود.
– کارایی سیستم تصفیه پایش شود.
– دمای آب استخر عمومی و جکوزی و دمای هوا در محدوده استاندارد حفظ شود.
– سیستم تهویه عمومی استخر مرتب کنترل شود.
– تعداد شناگران در هر سانس با توجه به مساحت استخر و ظرفیت استاندارد (به ازای ۳ مترمربع ۱ نفر) باشد و ظرفیت استخر در تابلویی نوشته شده و در دید استفاده کنندگان قرار گیرد.
– کیفیت باکتریولوژیکی آب استخرهای شنا به صورت هفتگی پایش شود.
– به ایمنی استخر شنا از جمله وجود ناجی غریق با کارت بهداشتی، کپسول اکسیژن و حلقه نجات توجه ویژه شود.
– از مواد شیمیایی مورد تایید در آب استخر استفاده شود.
– دوش گرفتن و صابون زدن قبل و بعد از خروج و عبور از حوضچه کلر توسط شناگران کنترل شود.
محمد موقری گفت: بازرسی، نظارت و پایش استخر های شنا و کنترل کیفی آب آنها از نظر آزمایشات معمول میکروبی کلیفرم گرماپای، HPC ، شیمیایی و کلر سنجی به صورت دوره‌ای توسط بازرسان بهداشت محیط معاونت بهداشتی انجام می‌شود.
وی افزود: شهروندان گرامی در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را به سامانه بهداشت ۱۹۰ گزارش کنند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *