آخرین اخبار
هشدار دامپزشکی سیرجان در آستانه عید قربان: ذبح دام در منازل ممنوع

خدمات رایگان در کشتارگاه صنعتی

  رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان با اشاره به خطرات بهداشتی ناشی از ذبح دام در محیط‌های غیرمجاز، از شهروندان خواست هم‌زمان با فرا رسیدن عید سعید قربان، صرفاً از مراکز مجاز اقدام به خرید و ذبح دام کنند.   دکتر محمدرضا صادقی‌پور با بیان اینکه بی‌توجهی به مسائل بهداشتی می‌تواند منجر به شیوع بیماری‌های […]

اشتراک گذاری
۱۲ خرداد ۱۴۰۴
411 بازدید
نویسنده : اسماء فیروزآبادی
کد مطلب : 7079

 

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان با اشاره به خطرات بهداشتی ناشی از ذبح دام در محیط‌های غیرمجاز، از شهروندان خواست هم‌زمان با فرا رسیدن عید سعید قربان، صرفاً از مراکز مجاز اقدام به خرید و ذبح دام کنند.

 

دکتر محمدرضا صادقی‌پور با بیان اینکه بی‌توجهی به مسائل بهداشتی می‌تواند منجر به شیوع بیماری‌های خطرناکی مانند تب کریمه کنگو، تب مالت و دیگر بیماری‌های مشترک بین انسان و دام شود، افزود:در روز عید قربان، کشتارگاه صنعتی دام سیرجان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ فعال خواهد بود و خدمات ذبح را به‌صورت رایگان و با نظارت دامپزشک، بازرس بهداشتی و ناظر شرعی ارائه می‌کند.

 

صادقی‌پور با اشاره به هماهنگی صورت‌گرفته با نیروی انتظامی، تصریح کرد: از عرضه دام زنده در معابر و اماکن غیرمجاز جلوگیری خواهد شد تا فرایند نظارت بهداشتی به‌طور متمرکز انجام شود.

 

به گفته وی، با همکاری سازمان مشاغل شهری شهرداری سیرجان، پنج مکان مشخص برای عرضه دام زنده با تأییدیه سلامت دام تعیین شده است:۱. میدان دام – جنب شهرک صنعتی شماره یک

۲. بلوار ابن‌سینا – بعد از پمپ گاز،

۳. بلوار نماز – بلوار بهشت زهرای قدیم،

۴. بلوار امام رضا (ع) – جنب نیروی دریایی،۵. بلوار ولایت

 

وی افزود:در روز عید قربان، ۳ اکیپ سیار، ۵ اکیپ ثابت، ۸ دامپزشک، ۱۰ بازرس بهداشتی گوشت و یک ناظر شرعی در سطح شهر فعال خواهند بود.

 

صادقی‌پور با هشدار درباره فعالیت کنه‌ها در فصل گرما اظهار داشت: در صورت مشاهده کنه روی بدن دام، از تماس مستقیم با آن خودداری شود. همچنین ذبح دام در منازل، حتی‌الامکان باید با رعایت اصول بهداشتی کامل از جمله استفاده از دستکش، ماسک و چکمه انجام شود.

 

وی در پایان تصریح کرد: گوشت، دل، جگر و قلوه تازه نباید به‌صورت خام، نیم‌پز یا حتی کبابی مصرف شود؛ چراکه حرارت سطحی توان از بین بردن میکروب‌ها را ندارد. برای اطمینان، گوشت باید حداقل ۲۴ ساعت در یخچال (نه فریزر) نگهداری شود و سپس مورد استفاده قرار گیرد.

 

شهروندان جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره می‌توانند با شماره ۴۲۲۰۳۴۳۶ تماس حاصل نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *