در خطبههای اولین نماز جمعۀ سیرجان در سال جدید عنوان شد
تحقق شعار سال، نیازمند رفع موانع تولید توسط دولتمردان و ورود سرمایۀ مردم در عرصۀ تولید است. 📝به گزارش روابط عمومی ستاد نماز جمعۀ سیرجان، نخستین نماز جمعۀ سال ۱۴۰۴ با حضور اقشار مختلف مردم ولایی و متدین شهرستان سیرجان به امامت حجتالاسلاموالمسلمین مسلمیزاده امام جمعۀ سیرجان اقامه شد. 🔹حجتالاسلام مسلمیزاده در […]
تحقق شعار سال، نیازمند رفع موانع تولید توسط دولتمردان و ورود سرمایۀ مردم در عرصۀ تولید است.
📝به گزارش روابط عمومی ستاد نماز جمعۀ سیرجان، نخستین نماز جمعۀ سال ۱۴۰۴ با حضور اقشار مختلف مردم ولایی و متدین شهرستان سیرجان به امامت حجتالاسلاموالمسلمین مسلمیزاده امام جمعۀ سیرجان اقامه شد.
🔹حجتالاسلام مسلمیزاده در خطبۀ اول نماز جمعه، با اشاره به فرارسیدن سال جدید، سالی توأم با سلامت، امنیت، برکات و خیرات را برای همگان آرزو کرد و تقارن شروع سال جدید با شبهای قدر و شهادت امیرالمؤمنین (سلاماللهعلیه) را به فال نیک گرفت.
🔹وی در بخش دیگری از این خطبه، به آیۀ شریفۀ «وَ إِذْ قَالَ لُقْمَانُ لِابْنِهِ وَ هُوَ یَعِظُهُ یَا بُنَیَّ لَا تُشْرِکْ بِاللَّهِ إِنَّ الشِّرْکَ لَظُلْمٌ عَظِیمٌ» اشاره نموده و گفت: مهمترین و اصلیترین موعظۀ خداوند متعال به بندگانش که از زبان لقمان حکیم بیان شده، آن است که به خدا شرک نورزید. شرک معنای وسیع و گستردهای دارد که بارزترین نوع آن، بتپرستی و پرستش غیر خداست. این معنا، مرز بین اسلام و کفر است و اگر کسی مشرک شود، از جرگۀ دین اسلام خارج شده است. قرآن کریم میفرماید: «وَ لَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّهٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ» یعنی از اطاعت محض و عبادت غیرخدا اجتناب کنید و فقط به عبادت خدا بپردازید.
🔹ایشان همچنین افزود: قرآن کریم میفرماید: «مَا جَعَلَ اللَّهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَیْنِ فِی جَوْفِهِ» خدای متعال در درون هر انسانی دو قلب قرار نداده است؛ دو قلب یعنی دو کانون محبت. معنای آیه آن است که قلبِ انسان حرم خدا و حریم کبریایی اوست و نباید غیرخدا را در این حریم راه داد و برای او شریکی قائل شد.
🔹امام جمعۀ سیرجان با بیان اینکه شرک دارای مظاهر متعددی است، خاطرنشان کرد: پیروی از هواهای نفسانی، یکی دیگر از مظاهر شرک است؛ قرآن کریم فرموده است: «أَفَرَأَیْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ». حتی گاهی ممکن است که شخص مؤمن نیز مبتلای به مراتبی از شرک باشد: «وَ مَا یُؤْمِنُ أَکْثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلَّا وَ هُمْ مُشْرِکُونَ». در روایات بیان شده که چنین شرکی از رگ گردن به آدمی نزدیکتر است و در برخی از روایات، این شرک پنهانتر از حرکت مورچه در شب تاریک بر روی سنگ سیاه، معرفی شده است. بنا بر این شرک تنها بتپرستی نیست، بلکه هرگونه وابستگی و تعلق خاطر در جهات غیرالهی از قبیل قدرت، مقام، اموال و اقوام، از مظاهر شرک به شمار میرود.
🔸خطیب جمعۀ سیرجان در دومین خطبۀ نماز جمعه، شروع بهار و نو شدن طبیعت را درسآموز خوانده و اظهار داشت: پیغمبر خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمودند: «اغْتَنِمُوا بَرْدَ الرَّبِیعِ فَإِنَّهُ یَفْعَلُ بِأَبْدَانِکُمْ مَا یَفْعَلُ بِأَشْجَارِکُمْ» هوای بهار را غنیمت بشمارید، زیرا همانگونه که طبیعت را زنده میکند، به شما نیز حیات و زندگی میبخشد.
💢یکی از درسهای بهار، درس «تغییر» است؛ یعنی همانطور که طبیعت در فصل بهار دچار تغییر میشود، شما نیز به دنبال تغییر در خود باشید و روح و جان سرد و بیاحساس خود را به لطافت و طراوات و گرمی و امید تغییر بدهید.
💢درس دیگر بهار، درس «رشد و شکوفایی» است؛ یعنی دیروز و امروز شما مثل هم نباشد، در روایات بسیاری از معصومین آمده که سعی کنید امروزِ شما حتماًگ از دیروزتان بهتر باشد.
💢«به روز شدن» آموزۀ دیگر فصل بهار است؛ تلاش کنیم که موقعیت و جایگاه خود را بدانیم و درک واقعبینانهای نسبت به شرایط زمانه داشته باشیم.
آمد بهار و پیرهن بیشه نو شود
نوتر برآورد گل اگر، ریشه نو شود
زیباست روی کاکل سبزت کلاه نو
زیباتر آنکه در سرت اندیشه نو شود.
💢مهمترین درس بهار، «یاد قیامت» است. قرآن کریم میفرماید: «وَ اللَّهُ الَّذِی أَرْسَلَ الرِّیَاحَ فَتُثِیرُ سَحَابًا فَسُقْنَاهُ إِلَى بَلَدٍ مَیِّتٍ فَأَحْیَیْنَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا کَذَلِکَ النُّشُورُ» خداوند به وسیلۀ باد، ابرها را حرکت میدهد و باران را بر سرزمین مرده فرو میریزد و زمین مرده را زنده میکند؛ زنده شدن مردگان در قیامت و رستاخیز نیز همینگونه است.
🔸خطیب جمعه سیرجان با تأکید بر سنتهای خوب بهار نظیر صله رحم و دید و بازدید، اکرام بزرگترها و توجه به نظافت و بهداشت، اذعان کرد: از آنجایی که امسال، شروع سال نو در ایام عزای شهادت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) قرار دارد، لازم است که حرمت این ایام حفظ گردد و از رفتارهای نامناسب و برپایی مراسمات جشن و شادی پرهیز شود.
🔸حجتالاسلام مسلمیزاده رسم دیرینۀ مردم سیرجان در برپایی دستۀ عزای شهادت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) را یادآور شد و از مردم متدیّن شهرستان سیرجان و هیئات مذهبی دعوت نمود تا در روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان، حضور باشکوهی در دستۀ عزاداری داشته باشند.
🔸وی در بخش دیگری از سخنان خود، به پیام نوروزی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) اشاره نموده و افزود: رهبر معظم انقلاب سال ۱۴۰۴ را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند و همچون سال گذشته بر حضور و مشارکت مردم در عرصۀ تولید تأکید کردند.
یقینا برای تحقق شعار سال نیازمند آن هستیم که اولاً موانع تولید توسط دولتمردان مرتفع شود و دولت حمایت همهجانبهای از تولید داشته باشد
ثانیاً مردم سرمایۀ خود را وارد عرصۀ تولید کنند و از انباشت ثروت خود با خرید طلا و ارز خودداری نمایند. ایشان همچنین این نکتۀ مهم را متذکر شدند که مردم در این شرایط، هرگز احساس یأس و ناامیدی نکنند، چرا که این خواسته دشمنان این کشور است.
🔸امام جمعۀ سیرجان ضمن اشاره به «روز جهانی آب» در دوم فروردینماه، از همگان تقاضا نمود با توجه به قرار داشتن کشور در شرایط کمآبی، با اعمال صرفهجویی در بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی و مصارف خانگی، به برونرفت از این بحران کمک کنند.
🔸وی همچنین سالروز تأسیس حوزۀ علمیۀ قم توسط مرحوم آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی (اعلیاللهمقامهالشریف) را یادآور شد و حضور هزاران نفر در کسوت علم و طلبگی و روحانیت را از برکات این اقدام ارزشمند برشمرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید