آخرین اخبار
در جلسه شورای اداری و با حضور امام جمعه مطرح شد

فساد اداری؛ سرمایه نظام و اعتماد مردمی را کاهش می‌دهد

در جلسه شورای اداری و با حضور امام جمعه مطرح شد:   فساد اداری؛ سرمایه نظام و اعتماد مردمی را کاهش می‌دهد   ✍🏻به گزارش روابط عمومی دفتر امام جمعه سیرجان؛ جلسه شورای اداری شهرستان سیرجان با دستور کار معرفی معاونان جدید فرمانداری سیرجان و با حضور امام جمعه و اعضای این شورا تشکیل جلسه […]

اشتراک گذاری
۲۱ فروردین ۱۴۰۴
8 بازدید
کد مطلب : 5807

در جلسه شورای اداری و با حضور امام جمعه مطرح شد:

 

فساد اداری؛ سرمایه نظام و اعتماد مردمی را کاهش می‌دهد

 

✍🏻به گزارش روابط عمومی دفتر امام جمعه سیرجان؛ جلسه شورای اداری شهرستان سیرجان با دستور کار معرفی معاونان جدید فرمانداری سیرجان و با حضور امام جمعه و اعضای این شورا تشکیل جلسه داد.

حجت الاسلام والمسلمین مسلمی زاده در بخشی از بیانات خود در این جلسه تغییر و تحولات جدید در فرمانداری سیرجان را به فال نیک گرفت و گفت: حضرت علی (ع) در نامه‌ای به اشعث ابن قیس در باب مسائل مدیریتی و حکومتی گفت این منصب و این شغل طعمه و لقمه برای تو نیست؛ گمان مبر که باید خود را از این لقمه متنعم نمایی، بلکه این منصب و مقام امانتی در دست توست. این کلام حضرت امیر به این معناست که مسئولیتی که بر عهده شما عزیزان قرار می‌گیرد، گریبان‌گیر آدمی است. یعنی اینکه تبعات کار ما، تبعات مسئولیت ما، همیشه دامنگیر ماست و تا زمانی که به عرصه قیامت وارد می‌شویم ادامه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی امانت این است که یک روز آن را به انسان می‌دهند و روز دیگر پس می‌گیرند، مناصب و مشاغل ما نیز چنین است؛ یک روز به ما داده می‌شود و روز دیگر باید آن را تحویل دهیم.

خطیب جمعه سیرجان با اشاره به داستان عبدالمالک ابن عمیر یکی از خلفای مقتدر عباسی تصریح کرد: این حاکم چندین دوره حکومت حاکمان متعدد را دیده و این داستان اشاره می‌کند به بی‌دوامی مناصبی که به ما واگذار می‌شود. طی سال‌های گذشته چند فرماندار در سیرجان معرفی شدند؟ همه یک روز می‌آییم و یک روز می‌رویم. زمانی که به این پست‌ها و منصب‌ها می‌رسیم نباید به دنبال لذت و منفعت خود باشیم. این داستان‌ها نکاتی در بر دارند برای ما که پند بگیریم.

وی با اشاره به اینکه خدمت در حکومت و نظام اسلامی توفیق بسیار بزرگی است، تاکید کرد: همان گونه که این تصدی‌ها و مدیریت‌ها فرصت خدمت به حساب می‌آیند از طرفی آسیب‌هایی را نیز با خود به همراه دارند و سخنانی که من ذکر کردم تلنگری است اول برای خودم و بعد برای شما عزیزان.

خطیب جمعه سیرجان وجود بروکراسی اداری در ادارات را امری دست و پاگیر برای ارباب رجوع خواند و گفت: متاسفانه کاغذ بازی، بروکراسی اداری، فقدان برنامه‌ریزی مناسب، ترجیح، باند بازی، سیاسی بازی حزبی و جناحی و… بر مصالح عمومی مردم به ویژه در این شرایط حساس چیره شده‌اند. همه این موارد فساد اداری را در بر می‌گیرند که باید از آنها دوری کرد و شاخص‌هایی چون شایسته سالاری، تخصص گرایی و… را به جای آنها به کار گرفت.

امام جمعه سیرجان به پیامدهای فساد اداری نیز اشاره کرد و گفت: پیامد امنیتی مهم‌ترین پیامد فساد اداری است که اگر در اداره‌ای شکل بگیرد موجب از بین رفتن سرمایه اجتماعی نظام که همان اعتماد مردمی، مقبولیت مردم و رضایت مردم است خواهد شد و به تعبیر امام راحل یک گناه نابخشودنی خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: برخی اوقات گلایه‌های مردمی به دست من می‌رسد که می‌گویند خداوند از فلان مسئول نگذرد. چرا باید اینگونه باشد؟ این‌ها پیامدهای امنیتی فساد در ادارات است. همچنین فساد اداری موجب کاهش مشارکت‌های مردمی در مناسبت‌های نظام و کاهش آمار شرکت کنندگان در انتخابات می‌شود به طوری که هر سال باید بیش از حد تلاش کنیم تا آمار بالای ۵۰ درصد ثبت شود. چرا مشارکت ۹۸ درصدی ابتدای انقلاب را الان نداریم؟ به این دلیل که برخی از مسئولین در جایگاهی که قرار می‌گیرند موجب نارضایتی مردم می‌شوند.

حجت الاسلام والمسلمین مسلمی‌زاده سومین پیامد فساد اداری را امکان سوء استفاده و نفوذ دشمن خواند و افزود: همه ما در منصب‌هایی که قرار می‌گیریم، در نهادهای دولتی که فعالیت می‌کنیم می‌توانیم با عملکرد خود پیامدهای دینی و فرهنگی برای نظام رقم بزنیم که موجب می‌شود مردم به دین و اسلام بدبین شوند و این بستری برای سوء استفاده دشمن را فراهم خواهد کرد؛ چرا که آنها نمی‌خواهند دین در کشور ما رواج داشته باشد. همچنین پیامدهای دینی و فرهنگی فساد در ادارات موجب رواج گناهان مهم و بنیادین در جامعه خواهد شد.

وی به پیامد دیگر فساد در ادارات نیز اشاره و تاکید کرد: این پیامد تغییر نسل و به دنبال آن گسست فرهنگی است که باید برای آن چاره اندیشی نمود.

امام جمعه سیرجان به چند راهکار نیز اشاره کرد و افزود: برای رفع این پیامدها تصمیم گیران باید در این عرصه بر شایسته سالاری و تخصص گرایی تمرکز داشته باشند و این امر جزو وظایف نهادهای دولتی و سازمان‌های حاکمیتی است. شایسته سالاری باید مد نظر مدیران ادارات در عزل و نصب‌ها و تغییرات مدیریتی قرار بگیرد نه اینکه این تغییرات خدای نکرده مبتنی بر روابط یا رانت باشد. بنابراین راهکار مهم دوم مبارزه با رانت است. استعدادها، قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در نخبگان به واسطه رانت نابود می‌شود.

 

بنابراین مدیران ما باید ضابطه را بر رابطه ارجح بدانند.

حجت الاسلام مسلمی‌زاده به راهکار دیگر نیز اشاره کرد و گفت: گام بعدی نهادینه کردن فرهنگ اسلام و هنجارهای اخلاقی در بین مدیران و ایجاد وجدان عمومی، خود کنترلی و تقویت آنها در هر یک از مدیران است. خداترسی و اجتناب از تظاهر می‌تواند به عنوان راهکارهای بازدارنده مورد توجه قرار گیرد.

وی به مسئله مهم تظاهر در امور مدیریتی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: اصل مدیریت؛ عملگرایی است. چرا بایستی برخی از مدیران به دنبال تظاهر باشند؟ عملگرایی و اجتناب از تجمل گرایی می‌تواند راهکار دیگری برای دور کردن فساد از ادارات باشد.

خطیب جمعه سیرجان به اقدام رئیس جمهور در برکناری معاون پارلمانی خود نیز اشاره کرد و گفت: معاون پارلمانی رئیس جمهور حرکتی انجام داد که مناسب با شأن مدیران در نظام اسلامی نبود و رئیس جمهور بلافاصله اقدام به برکناری وی نمود که اقدامی پسندیده است.

 

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *