برگزاری جلسه آموزشی و توجیهی جهت ارتقاء وضعیت بهداشتی استخرهای شنا برای مدیران استخرهای شنای شهرستان
دکتر محمد موقری پور در این باره گفت: تامین و حفظ کیفیت آب استخرهای شنا از نظر سلامت عمومی بسیار اهمیت داشته و از انتقال بیماریهای عفونی، خطرات بالقوه ناشی از محصولات جانبی گندزدایی و حتی خطرات آسیب دیدگی پیشگیری میکند. لذا باید مدیران استخر در جهت کنترل و اجرای دقیق مقررات بهداشتی و ایمنی، نهایت کوشش و مراقبت را به عمل آورند.
در همین راستا علیرضا مریدی مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای گفتند، آب استخرهای شنا توسط شناگران از طریق چربی و مواد دفعی بدن مانند ترشحات بینی، بزاق دهان، عرق بدن، کرمها، لوسیونهای مختلف بدن و … آلوده میشود. لذا سیستم تصفیه مناسب استخر، کلرزنی مستمر آب و رعایت بهداشت فردی توسط شناگران تنها راهکارهای تامین بهداشت آب و پیشگیری از بیماری های واگیردار می باشد.
وی اظهار داشت: برای حفظ سلامت افراد و جلوگیری از آلودگی آب استخر، رعایت موارد ذیل توسط شناگران ضروری است:
– در صورت ابتلا به بیماری گوارشی مانند اسهال و یا بیماری پوستی مانند قارچ به استخر عمومی وارد نشوند.
– از وسایل شخصی مانند مایو، کلاه، حوله و … استفاده شود.
– قبل از ورود به استخر و بعد از استفاده از استخر به طور کامل دوش گرفته شود.
– به کودکان آموزش دهید که داخل استخرآب دهان و بینی و … نریزند و قبل از استخر از توالت استفاده کنند.
– قبل از ورود به استخر و بعد از استفاده از توالت حتما از حوضچه کلر عبور نمایند.
– در صورت مشاهده هر گونه نشانه آلودگی آب، کدورت بالای آب، استشمام گاز کلر شدید، عدم رعایت نظافت در بخشهای مختلف استخر و پذیرش افراد بیش از ظرفیت استخر مراتب به مدیر استخر و مسئولین بهداشت گزارش شود.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشتی جهت حفظ سلامت شناگران رعایت موارد ذیل توسط متصدیان استخر در جلسه مصوب گردید
– تمام بخشهای استخر به صورت مستمر نظافت و گندزدایی شود.
– کیفیت آب استخر از نظر کدورت، کلر آزاد باقیمانده، pH در هر سانس کنترل و ثبت شود.
– کارایی سیستم تصفیه پایش شود.
– دمای آب استخر عمومی و جکوزی و دمای هوا در محدوده استاندارد حفظ شود.
– سیستم تهویه عمومی استخر مرتب کنترل شود.
– تعداد شناگران در هر سانس با توجه به مساحت استخر و ظرفیت استاندارد (به ازای ۳ مترمربع ۱ نفر) باشد و ظرفیت استخر در تابلویی نوشته شده و در دید استفاده کنندگان قرار گیرد.
– کیفیت باکتریولوژیکی آب استخرهای شنا به صورت هفتگی پایش شود.
– به ایمنی استخر شنا از جمله وجود ناجی غریق با کارت بهداشتی، کپسول اکسیژن و حلقه نجات توجه ویژه شود.
– از مواد شیمیایی مورد تایید در آب استخر استفاده شود.
– دوش گرفتن و صابون زدن قبل و بعد از خروج و عبور از حوضچه کلر توسط شناگران کنترل شود.
محمد موقری گفت: بازرسی، نظارت و پایش استخر های شنا و کنترل کیفی آب آنها از نظر آزمایشات معمول میکروبی کلیفرم گرماپای، HPC ، شیمیایی و کلر سنجی به صورت دورهای توسط بازرسان بهداشت محیط معاونت بهداشتی انجام میشود.
وی افزود: شهروندان گرامی در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را به سامانه بهداشت ۱۹۰ گزارش کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید